Prijsstijgingen en bevoorradingsproblemen in de bouwsector

11 juni 2021

Bijna alle bouwbedrijven hebben op dit moment te kampen met laattijdige leveringen en bevoorradingsproblemen, zo blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw. Daardoor gaan ook de prijzen van bouwmaterialen de hoogte in. Zo ondervindt 37% van de bouwbedrijven sinds november 2020 prijsverhogingen van 15% en meer.

“Wij raden aannemers aan om bij nieuwe contracten met een dagprijs of een prijsherzieningsclausule te werken”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Als ondernemer wordt u geconfronteerd met uitdagingen. Om u hierbij te helpen geeft de Confederatie Bouw in een praktische nota een juridische analyse weer van de mogelijkheden die u als aannemer heeft bij:

• lopende contracten B2B & B2C
  • nieuwe contracten B2B & B2C
  • lopende contracten B2PA
  • toekomstige contracten

Welke juridische middelen heeft u als aannemer wanneer deze verstoringen van de markt een belangrijke impact hebben op de uitvoering van de werken?

maarten.devoeght@confederatiebouw.be